Delo do zadnjega diha? Dajte mi mir! Kariere milenijcev: vizija 2020


Delo do zadnjega diha? Dajte mi mir!

Kariere milenijcev: vizija 2020

 

Milenijci imajo pred seboj karierni ultramaraton, zato že vnaprej pričakujejo večjo raznolikost in več kariernih premorov, razkriva nova raziskava ManpowerGroup. Po eni strani milenijci dajejo prioriteto varnosti zaposlitve, a hkrati si želijo nenehnih sprememb, novih izzivov in napredovanja.

 

 

 

Raziskava je zajela 19.000 milenijcev iz 25 različnih držav in predstavlja praktične smernice z jasnimi priporočili za pridobivanje, ohranjanje, razvijanje in motiviranje najboljših zaposlenih milenijcev.

  • Milenijci se pripravljajo na karierne ultramaratone, saj se zavedajo, da bodo delali dlje kot generacije pred njimi. Na globalni ravni jih več kot polovica pričakuje, da bodo delali tudi po 65. letu starosti, 27 % po 70. letu, 12 % pa jih meni, da bodo verjetno delali do konca svojega življenja.
  • Milenijci delajo vsaj toliko, če ne še več, kot prejšnje generacije.
  • 84 % milenijcev si vzame daljše premore na karierni poti, ki trajajo dlje od štirih tednov.
  • Milenijci bi lahko brez težav prekinili redno zaposlitev, saj jih kar polovica sporoča, da so v prihodnosti odprti za netradicionalne oblike zaposlitve.
  • Kar 93 % milenijcev si želi vseživljenskega učenja in je pripravljenih vložiti svoj čas in/ali denar v nadaljnje izobraževanje.

Do leta 2020 bodo milenijci predstavljali več kot tretjino globalnih kadrov, kar je tudi razlog, da o njih obstaja toliko raziskav. Nekatere menijo, da so milenijci leni, egocentrični in niso vredni zaupanja, medtem ko drugi trdijo, da so generacija digitalnih podjetnikov in inovatorjev. Namen nekaterih je podiranje mitov, ki so jih pravkar postavili. Samo vpišite v brskalnik Google “Milenijci so …” in si poglejte stereotipe. Je vaše podjetje pripravljeno, da privabi, ohranja in razvija takšne delavce?

 

 

Sledite nam Facebook Linkedin Twitter
$footer-copy-content