Total Workforce Index: Slovenija v zlati sredini – 45. mesto zrelosti trgov dela v svetovnem merilu


ManpowerGroup raziskava Total Workforce Index:

Slovenija v zlati sredini – 45. mesto zrelosti trgov dela v svetovnem merilu

ManpowerGroup® predstavlja najnovejšo raziskavo o zrelosti trga delovne sile – Total Workforce IndexTM (TWI). Raziskava Total Workforce Index podjetjem omogoča vpogled v trende razvoja talentov in strukturo delovne sile, kar posledično zagotavlja boljšo podlago za utemeljene kadrovske odločitve. Raziskava skozi leto meri več kot 90 edinstvenih kriterijev v 75 državah sveta. Ti so nato razporejeni pod štiri kategorije – razpoložljivost, stroškovna učinkovitost, regulacija in produktivnost, ki omogočajo globalni oris trga dela in lokalne ocene o tem, kako preprosto je pridobivanje, zaposlovanje in ohranjanje delovne sile na konkurenčnih trgih dela.

 

Rezultati raziskave razkrivajo:

  • Po zadnjih rezultatih raziskave Total Workforce Index se med najbolj zrele države glede na razvitost trga delovne sile uvrščajo Hong Kong, Nova Zelandija, Singapur, ZDA in Velika Britanija. Slovenija zaseda v svetovnem merilu 45. mesto.
  • V regiji EMEA se najvišje uvrščajo Velika Britanija, Irska, Estonija, Združeni Arabski Emirati in Izrael, Slovenija je uvrščena na 27. mesto.
  • Nekaj več kot polovica držav znotraj regije EMEA zdrsne pod povprečno mesečno plačo EMEA, med njimi tudi Slovenija. Švica, Danska in Luksemburg nudijo najvišje povprečne mesečne plače.
  • Najdražja država z davčnega vidika je Francija, sledijo ji Belgija, Slovaška in Belorusija. Slovenija se uvršča nekoliko pod povprečje za regijo EMEA.

 

Po rezultatih raziskave Total Workforce Index se med najbolj zrele države na segmentu razvoja trga delovne sile uvrščajo Hong Kong, Nova Zelandija, Singapur, ZDA in Velika Britanija. Slovenija zaseda v svetovnem merilu 45. mesto (leta 2017 je v svetovnem merilu zasedala 58. mesto).

 

Raziskava zajema podatke o razpoložljivosti delovne sile, ki se nanaša na velikost celotne delovne sile v posamezni državi z upoštevanjem rednih zaposlitev in ostalih oblik dela. Najvišjo razpoložljivost delovne sile tako najdemo na Irskem, Norveškem, v Veliki Britaniji, na Švedskem in v Singapurju.

 

 

Slovenija je po številu rednih zaposlitev na 19. mestu, po številu začasnih oblik zaposlitve na 50. mestu, medtem ko delež neformalnih oblik dela celotne delovne sile znaša 4 %. Zanimiv je tudi podatek, da se je Slovenija pri ocenjevanju neenakosti med spoloma uvrstila na visoko 7. mesto (od 144).

 

Stroškovna učinkovitost posameznega trga dela primerja dejavnike, kot so plače, ugodnosti in davčne obveznosti v posamezni državi. V svetovnem merilu se na podlagi tega kriterija najvišje uvrščajo Tajska, Maroko, Filipini, Čile in Vietnam.

 

Restriktivnost posamezne zaposlitvene politike v procesu selekcije kadrov je prav tako pomemben dejavnik, zato je regulativni kriterij nujen za celovit vpogled v posamezen trg dela. Najstrožje regulativne politike najdemo v Singapurju, na Danskem, Novi Zelandiji, v Hong Kongu in Avstriji.

 

Slovenija se s 47. mestom uvršča med povprečno gostoljubne države, ko govorimo o odprtosti politike podeljevanja viz, prav tako pa s 37. mestom velja za eno izmed bolj ugodnih držav, ki podpirajo podjetništvo.

 

Prav tako pomemben dejavnik je produktivnost, ki zajema analizo kriterijev, kot so dolžina delovnega časa oz. delovnega tedna, število delovnih tednov v letu, standardi delovne ure, nadure in infrastrukturni pogoji dela. Po tem kriteriju se najvišje uvrščajo Hong Kong, Izrael, Singapur, ZDA in Združeni Arabski Emirati.

 

Top 5 trgov delovne sile v regiji EMEA

 

V regiji EMEA se najvišje uvrščajo države, ki nudijo najugodnejše pogoje, če upoštevamo vrsto regulativnih dejavnikov in dejavnike, ki vplivajo na produktivnost, prav tako pa razmerje med razpoložljivimi talenti in stroškovno učinkovitostjo. Na vrhu lestvice se tako znajdejo Velika Britanija, Irska, Estonija, Združeni Arabski Emirati in Izrael, Slovenija je uvrščena na 27. mesto.

 

Zanimiv je tudi vpogled v posamezne dejavnike, ki odlikujejo regijo EMEA, med njimi povprečna plača, ki po podatkih raziskave znaša $2.418,00 (globalno povprečje medtem znaša $1.957,00). Nekaj več kot polovica držav znotraj regije EMEA zdrsne pod povprečje, med njimi tudi Slovenija (tudi pod globalnim povprečjem). Švica, Danska in Luksemburg nudijo najvišje povprečne mesečne plače.

 

Regulativni dejavniki so prav tako pomembni, pri čemer agregirano povprečje davčnih obveznosti delodajalcev za regijo EMEA znaša 24,6 %. Povprečje pozicionira regijo EMEA kot najdražjo regijo tako z vidika povprečnih plač kot tudi z vidika povprečnih davčnih obveznosti za delodajalce. Najdražja država z davčnega vidika je Francija, sledijo ji Belgija, Slovaška in Belorusija. Slovenija se ponovno uvršča nekoliko pod povprečje za regijo EMEA.

Celoten vpogled v rezultate raziskave je na voljo na spletni povezavi www.totalworkforceindex.com.

 

Sledite nam Facebook Linkedin Twitter
$footer-copy-content