POLITIKA ZASEBNOSTI

POLITIKA ZASEBNOSTI DRUŠTVA MANPOWER IN POVEZANIH DRUŠTEV

V Manpowerju skupaj z vsemi povezanimi društvi spoštujemo vašo zasebnost. To se nanaša na vse kandidate za službo, na naše sodelavce, uporabnike in obiskovalce tega portala ter na predstavnike naših naročnikov. Politika zasebnosti se ne nanaša na zaposlene v Manpowerju.

Tukaj lahko dobite informacije o tem, katere osebne podatke zbiramo, kako uporabimo zbrane informacije in s kom jih delimo ter informacije o pravicah in izbiri, ki je uporabnikom portala na voljo. Opisani so tudi ukrepi, ki jih izvajamo za zaščito vseh zbranih podatkov, in načini, kako se lahko obrnete na nas v zvezi z našo politiko zasebnosti in zaščito vaših pravic. Naša politika zasebnosti v državah, kjer poslujemo, se lahko razlikuje zaradi prilagajanja pravnim normam posameznih držav.

PODATKI, KI JIH ZBIRAMO:

Osebne podatke o vas zbiramo na različne načine: prek našega portala in družbenih omrežij, na naših službenih srečanjih in po telefonu, prek prijav za zaposlovanje in osebnih kontaktov pa tudi pri komunikaciji z našimi naročniki. Lahko zbiramo naslednje osebne podatke:

 • kontaktne podatke (ime, naslov in telefonska številka),
 • podatke o plačilu (številka kartice, datum veljavnosti, avtorizacijska številka in varnostna koda),
 • geolokacijske podatke z določenimi značilnostmi našega portala, kot je mobilna aplikacija Manpower,
 • podatke, ki nam jih pošljete o osebah, za katere želite, da stopimo v stik z njimi,
 • druge podatke, ki nam jih pošljete prek anket in kontaktnega obrazca na našem portalu.

Če ste sodelavec ali kandidat za službo oziroma odprete uporabniški račun zaradi prijave na razpis za delovno mesto, dodatno lahko zbiramo naslednje osebne podatke:

 • predhodna zaposlitev in izobrazba,
 • znanje jezikov in drugih veščin, povezanih z delom,
 • davčna številka,
 • datum rojstva,
 • spol,
 • informacije o bančnem računu,
 • državljanstvo in status delovnih dovoljenj,
 • zdravstvene informacije,
 • rezultati testov na droge, potrdila iz evidenc o prekrških in kazenskih evidenc,
 • podatke o olajšavah,
 • davčne podatke,
 • podatke o priporočilih,
 • podatke iz vašega življenjepisa, podatke, ki nam jih pošljete o svojih poklicnih interesih, in druge podatke o vaših kvalifikacijah za zaposlitev.

Dodatno lahko zbiramo podatke, ki nam jih pošljete o drugih osebah, ter kontaktne podatke v zasilnih primerih.

PODATKI, KI JIH ZBIRAMO SAMODEJNO

Kadar obiščete naš portal, lahko samodejno zbiramo določene podatke, kot so IP-naslov, značilnost brskalnika, značilnosti naprave, operacijski sistem, nastavitve jezika, podatki o uporabi našega portala in drugi statistični podatki o obisku portala. Določene samodejno zbrane podatke lahko povezujemo z drugimi podatki, da bi na primer izvedeli, ali ste odprli e-pošto, ki smo vam jo poslali. Vaš brskalnik nam lahko pošlje obvestilo o tem, ali ste dovolili sprejemanje ali blokiranje piškotkov.

Izvajalci storitev aplikacij tretjih strani, orodij in dodatkov na našem portalu, kot so orodja za delitev prek družbenih medijev, lahko tudi uporabijo samodejna sredstva za zbiranje podatkov o vaših interakcijah s temi značilnostmi. Te informacije zbirajo neposredno izvajalci storitev in niso predmet pravil zasebnosti ali obvestil vaših storitev. V skladu z veljavnim zakonom Manpower Group ni odgovoren za politiko zasebnosti teh izvajalcev storitev.

KAKO UPORABIMO ZBRANE PODATKE?

Podatke, ki jih zberemo, uporabimo za:

 • iskanje delavcev in delovnih mest ter povezovanje delavcev in delodajalcev
 • obdelavo plačil
 • upravljanje z odnosi med našimi naročniki
 • pošiljanje promocijskih materialov, obvestil o prostih delovnih mestih in drugo komunikacijo o dogodkih, promocijah, programih, razpisih in raziskavah trga dela
 • odgovarjanje na vaša povpraševanja
 • izboljšanje našega poslovanja (vključno z razvojem, krepitvijo in analizo naših storitev, upravljanjem s komunikacijami, analizo podatkov, računovodskimi posli, revizijami in drugimi internimi posli)
 • zaščito in preprečevanje prevar in drugih nezakonitih aktivnosti na podlagi zahtevkov obiskovalcev in uporabnikov portala in tretjih strani
 • izvrševanje zakonskih dolžnosti in zahtevkov, na katere moramo odgovoriti, ter spoštovanje pogodbenih obveznosti in naših pravil poslovanja

Če ste sodelavec ali kandidat za službo ter ste se prijavili za določeno delovno mesto ali odprli uporabniški račun z namenom vložitve zahtevka za delovno mesto, lahko podatke, ki smo jih zbrali, poleg zgoraj navedenih dejavnosti uporabimo tudi za:

 • nudenje priložnosti za zaposlitev
 • nudenje storitev s področja človeških virov, vključno s storitvami za beleženje spodbud za zaposlovanje, upravljanje s plačami in disciplinskimi ukrepi
 • nudenje dodatnih storitev, kot so izobraževanje, svetovanje in storitve, vezane na spremembo izbire kariere in poklica
 • ocenjevanje vaše primernosti kot kandidata za določeno delovno mesto ter izvajanje analiz podatkov, kot sta analiza kandidata za delovno mesto in analiza podatkovne baze dostopnih sodelavcev, ocenjevanje individualnega učinka in sposobnosti, vključno z ocenjevanjem delovnih veščin in določanjem pomanjkanja veščin, ter uporaba podatkov za povezovanje posamičnih iskalcev dela ali delavcev s konkretnimi delovnimi mesti

Podatke, ki jih zbiramo, lahko uporabimo tudi drugače, o čemer vas bomo obvestili, preden začnemo zbirati takšne podatke.

Na portalu dodatno uporabljamo storitev tretjih strani, kot sta Google Analytics in Adobe Omniture. Izvajalci teh storitev uporabljajo tehnologijo, ki nam pomaga pri analizi načina uporabe portala. Podatke, ki jih te tretje strani zberejo (vključno z IP-naslovom), lahko damo na voljo tretjim stranem, da bi med drugim opravili analizo uporabe portala. Za več informacij o tem, kako se te podatki zbirajo, in o tem, kako jih lahko izklopite, obiščite naslednje spletne strani:

Google Analytics:https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Adobe Analytics:http://www.adobe.com/privacy/analytics.html#1

OGLAŠEVANJE ODVISNO OD ZANIMANJ

Na našem portalu lahko zbiramo podatke o vaših dejavnostih na spletu, da zagotovimo oglase o izdelkih in storitvah, ki so prilagojeni vašim potrebam. Te podatke lahko pridobimo od tretjih strani na spletnih straneh, ki objavljajo naše oglase. V nadaljevanju politike zasebnosti smo vam omogočili vpogled v podrobnosti in obrazložili vašo izbiro.

Morda boste opazili določene oglase na drugih spletnih straneh, ker smo najeli tretje strani, oglasne mreže, da bi oglaševali na spletu. Svoja promocijska obvestila prek teh mrež lahko ciljano pošiljamo uporabnikom, odvisno od vaših interesov, demografske skupine in drugega konteksta. Prek oglasne mreže lahko spremljamo vaše spletne aktivnosti in zbiramo podatke z avtomatiziranimi sredstvi. Takšne oglasne mreže lahko uporabijo pridobljene podatke, da bi vam prikazali oglase, ki so lahko prilagojeni vašim osebnim interesom. Podatki, ki jih oglasne mreže zbirajo, vključujejo podatke o obisku in vaših dejavnostih na spletnih straneh. To zbiranje podatkov se izvaja tudi na našem portalu in na spletnih straneh tretjih strani, ki so del oglasnih mrež. Ta postopek nam pomaga pri spremljanju učinkovitosti naših marketinških dejavnosti.

Informacije o tem, kako se lahko izključite iz te oglasne mreže, najdete na: http://www.aboutads.info/choices/

Naš portal ni nameščen za odgovor na signal »ne sledi« signal iz brskalnika.

INFORMACIJE, KI JIH DELIMO

Osebnih podatkov, ki jih zbiramo, ne delimo, razen na način, ki je opisan v tej politiki zasebnosti ali v ločenih obvestilih v zvezi s posameznimi aktivnostmi. Osebne podatke delimo s poslovnimi partnerji, ki opravljajo storitve v našem imenu, in na podlagi naših navodil. Poslovni partnerji nimajo pooblastil za razkrivanje pridobljenih podatkov niti za njihovo uporabo, razen za potrebe opravljanja naših nalog ali izvrševanja zakonskih obveznosti. Vaše osebne podatke lahko delimo s povezanimi društvi. Če ste kandidat za delovno mesto, vaše podatke lahko delimo z naročniki, ki imajo prosta delovna mesta in se zanimajo za zaposlitev naših uporabnikov, ter z drugimi osebami, s katerimi sodelujemo, in sicer z namenom iskanja prostih delovnih mest in delavcev.

Vaše osebne podatke lahko dodatno razkrijemo, če nas k temu zavezuje zakon ali nalog za izvršitev: v skladu z nalogom pravosodnih organov in kadar menimo, da je razkritje podatkov nujno za preprečitev nastanka škode ali finančne izgube ter v primerih raziskovanja prevare ali nezakonitih aktivnosti.

Pridržujemo si pravico prenosa zbranih podatkov v primeru prenosa poslovnih deležev (vključno s stečajem in likvidacijo društva).

VAŠE PRAVICE

Ponujamo vam izbiro načina komuniciranja z vami in zbiranje osebnih podatkov. Za spremembo vaših nastavitev in informacij, brisanje z liste prejemnikov e-pošte ali vložitev zahtevka vas prosimo, da stopite v stik z nami prek spodaj navedenega naslova. V skladu z zakonom lahko zahtevate vpogled v svoje osebne podatke oziroma zahtevate, da jih popravimo, izbrišemo ali blokiramo.

PRENOS PODATKOV

Osebne podatke, ki jih zberemo, prenašamo iz držav, kjer so najprej zbrani. Zakon o zaščiti osebnih podatkov teh držav se lahko razlikuje od zakona države, v kateri so podatki pridobljeni. Kadar jih prenašamo v druge države, podatki ostanejo zaščiteni v skladu s to politiko zasebnosti. Če ste rezident Evropske unije ali Švice, se prenos in zaščita podatkov opravita v skladu z zakonskimi obveznostmi EU in Švice.

KAKO VARUJEMO OSEBNE PODATKE

Vzdržujemo administrativno, tehnično in fizično zaščito, ki je ustvarjena z namenom zaščite osebnih podatkov od nenamernih, nepooblaščenih in nezakonitih sprememb, razkrivanja, uporabe ali izgube.

OSVEŽITEV GLOBALNE POLITIKE ZASEBNOSTI

Ta pravila zasebnosti lahko občasno osvežujemo, da bi bila v skladu z našim upravljanjem z osebnimi podatki. O pomembnih spremembah vas bomo obvestili prek obvestil na našem portalu.

KONTAKT

Za vprašanja ali komentarje v zvezi z našo politiko zasebnosti ter morebitne spremembe vaših podatkov nam pišite na:

ManpowerGroup Inc.
Attn: Director of Legal Affairs, EMEA
Experis, The Helicon
One South Place
London EC2M 2RB
United Kingdom