GLOBALNO NARAŠČANJE POMANJKANJA TALENTIRANIH KADROV

Odjeljak:
Datum objave:

 

 

Globalno naraščanje pomanjkanja talentiranih kadrov

Skupina ManpowerGroup® predstavlja raziskavo o pomanjkanju talentiranih kadrov na trgu dela in o rešitvah za delodajalce, ki razkriva dejstva, številke in smernice za podjetja na področju zaposlovanja. Kvantitativna raziskava je zajela 39.195 delodajalcev v šestih različnih industrijskih sektorjih po 43 državah. Anketirane so vprašali, kakšne težave imajo pri iskanju talentov, katere spretnosti – tehnične veščine in osebnostne kompetence – je najtežje najti ter zakaj. Tehnologija v dobi digitalizacije namreč spreminja načine opravljanja dela in ustvarja delovna mesta, ki zahtevajo nova znanja. Rezultat je pomanjkanje talentiranih kandidatov na trgu dela in najbolj akutno stanje do zdaj.

 

Rezultati raziskave razkrivajo:

  • 45 % globalnih podjetij ne najde ustrezno talentiranega kadra, ki bi zapolnil prosta delovna mesta, kar je 40 % več kot leta 2017 in največ v zadnjem desetletju. V Sloveniji ima težave pri zaposlovanju zaradi pomanjkanja ustreznega talentiranega kadra 40 % delodajalcev.
  • Med velikimi podjetji (nad 250 zaposlenih) je kar 67 % takšnih, ki ne najdejo ustrezno talentiranih kandidatov za prosta delovna mesta.
  • Skoraj tretjina delodajalcev meni, da je glavni razlog za nezasedenost delovnih mest pomanjkanje nadarjenih kandidatov na trgu dela.
  • Več kot polovica delodajalcev po vsem svetu (56 %) pri svojih zaposlenih najbolj ceni pisne in verbalne komunikacijske spretnosti.
  • Ker se podjetja vedno bolj avtomatizirajo, digitalizirajo in se nenehno spreminjajo, so kadri s pravo kombinacijo tehničnih veščin in osebnostnih kompetenc pomembnejši kot kadarkoli prej.

 

 

Glavni razlogi za pomanjkanje talentiranih kadrov na trgu dela

 

Skoraj tretjina delodajalcev meni, da je glavni razlog za nezasedena delovna mesta pomanjkanje talentiranega kadra na trgu dela, 20 % jih trdi, da kandidati za zapolnitev razpisanega delovnega mesta nimajo potrebnih izkušenj, 27 % delodajalcev pa je mnenja, da kandidati nimajo ali tehničnih veščin ali osebnostnih kompetenc, ki jih razpisano delovno mesto zahteva.

 

Države, vključene v raziskavo skupine ManpowerGroup: Argentina, Avstralija, Avstrija, Belgija, Brazilija, Bolgarija, Kanada, Kitajska, Kolumbija, Kostarika, Češka, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Gvatemala, Hongkong, Madžarska, Indija, Irska, Izrael, Italija, Japonska, Mehika, Nizozemska, Nova Zelandija, Norveška, Panama, Peru, Poljska, Portugalska, Romunija, Singapur, Slovaška, Slovenija, Južna Afrika, Španija, Švedska, Švica, Tajvan, Turčija, Velika Britanija in ZDA.

 

 

S težavnostjo zaposlovanja se sooča vse več držav, med njimi tudi Slovenija

 

 

Učinkovita strategija iskanja talentiranih kadrov bi morala biti za uspešnost delodajalcev v dobi digitalizacije sestavljena iz štirih dejavnosti: grajenja, privabljanja, najemanja in preoblikovanja. 

 

Celoten vpogled v rezultate raziskave je na voljo na spletni povezavi https://go.manpowergroup.com/talent-shortage-2018

 

Sledite nam Facebook Linkedin Twitter