HR Starter 2024

HR Starter 2024 je uspešno zaključila še ena generacija študentov - česa vse so se naučili?

Back

 

Pri Manpower Slovenija smo v obdobju od marca do maja že četrto leto zapored uspešno zaključili sodelovanje pri organizaciji programa HR Starter, ki ga izvaja organizacija HR World. Brezplačen spletni kadrovski tečaj HR Starter je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom, cilj programa pa je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo potrebna znanja in veščine, ki jim bodo odprla vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.   
 

HR Starter logo

 

Projekt vsako leto povezuje več kot 200 mladih talentov iz številnih držav - letos iz Slovenije, Srbije, Črne gore, Makedonije, Rusije in drugih.  

V šestih tednih programa so mladi lahko prisluhnili največjim strokovnjakom v HR svetu tekom poučnih HR lekcij in se udeležili mentorskih sestankov, kjer so še dodatno izpilili pridobljeno znanje in delali na svojih skupinskih nalogah.  

Tedni so bili tematsko razdeljeni na aktualna HR področja. Na začetku so se udeleženci spoznali z različnimi kadrovskimi vlogami in nalogami ter se naučili, kako kadrovska služba sodeluje z drugimi oddelki. V drugem tednu so obravnavali aktualne izzive pri zaposlovanju in rekrutingu, v tretjem tednu pa načrtovanje razvoja zaposlenih in pomembnost e-učenja v podjetjih. Četrti teden je bil namenjen izzivom pri upravljanju uspešnosti zaposlenih. V petem tednu so spoznavali, kako kadrovniki upravljajo s hibridnim načinom dela in fleksibilnostjo, zadnji teden pa so lahko spoznali še trenutno najbolj aktualne trende na trgu dela in izzive, ki se obetajo v prihodnje.   

Poleg gostujočih predavateljev iz drugih držav, ki so pripravili poučna predavanja, so študenti na mentorskih srečanjih prisluhnili tudi dvema mentoricama, ki sta poleg predavateljske vloge prevzeli še vlogo svetovanja udeležencem glede njihovih študij primera.  

Na treh srečanjih so se študenti družili z Mirjam Kepic, ki opravlja vlogo HR managerja v uspešnem podjetju za izposojo avtomobilov Sixt Slovenija, tokrat pa je udeležencem predala svoje izkušnje glede izzivov pri upravljanju uspešnosti zaposlenih ter izkušnje s področja coachinga. 

Mirjam Kepic

 

Prav tako na treh srečanjih pa je mentorsko mesto zasedla Tanja Burja, zaposlena kot HR manager in Adria HR Lead v uspešnem mednarodnem biotehnološkem podjetju Amgen. Naslovila je izzive pri zaposlovanju in razvoju zaposlenih, kakor tudi ponudila vpogled v hibridne in fleksibilne oblike dela.  

Tanja Burja

 

Mentorska srečanja je pomagala izpeljati koordinatorka Eva Zečevič, asistentka v marketingu pri Manpower Slovenija.   

Zaključno srečanje HR Starter

 

Poleg oddaj individualnih nalog in drugih obveznosti, ki so bile del programa, so za zaključni izziv študenti predstavili študije primerov, na katerih so pod okriljem mentoric delali tekom celotnega programa HR Starter.   

Zaključne predstavitve študentov

 

Program je dosegel izjemne rezultate, predvsem zaradi odličnega sodelovanja vseh udeležencev. Skupaj so pokazali, kaj je mogoče doseči, ko se združijo vrhunski strokovnjaki z HR področja in mladi talenti, ki se šele podajajo na svojo karierno pot. 

Druge Novice

SATR H2 2024, Trendi gibanja plač in zaposlovanja

Slovenski delodajalci za drugo polovico 2024 optimistični glede zaposlovanja, a previdni pri zvišanju plač

Raziskava SATR za drugo polovico leta 2024 razkriva, da imajo slovenski delodajalci, v primerjavi z enakim obdobjem prejšnjega leta, manj…
HR Starter 2024

HR Starter je spet tukaj - Postani del nove generacije nadobudnih HR-ovcev!

Na Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že četrto leto zapored organiziramo program HR Starter, ki je namenjen študentom…
Od obupa do upa pri iskanju zaposlitve: Spremenite zavrnitev v priložnost

Od obupa do upa pri iskanju zaposlitve: Spremenite zavrnitev v priložnost

Verjetno ste že kdaj v svoji karieri dobili zavrnitev prijave na delovno mesto. Iskanje zaposlitve je lahko dolgotrajen in frustrirajoč proces, še…