HR Starter: Mladi talenti oblikujejo prihodnost HR sveta že tretje leto zapored

HR Starter: Mladi talenti oblikujejo prihodnost HR sveta že tretje leto zapored

Back

Projekt vsako leto povezuje več kot 200 mladih talentov iz številnih držav. Letos so se programu, poleg študentov iz Slovenije, pridružili tudi mladi iz Srbije, Črne gore, Makedonije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Rusije, Bolgarije, Poljske, Nizozemske in Turčije.

 

 

V šestih tednih programa so se mladi udeležili tedenskih Globalnih Meet-up srečanj, kjer so v živo prisluhnili največjim strokovnjakom v HR svetu, in mentorskih sestankov, kjer so še dodatno izpilili pridobljeno znanje tistega tedna in delali na svojih skupinskih nalogah. Ves čas so imeli tudi dostop do poučnih HR lekcij in dodatnih vsebin preko spletne platforme, kar jim je omogočilo prilagoditev izvedbe programa njihovim obveznostim. 

Tedni so bili tematsko razdeljeni na aktualna HR področja. Na začetku so se udeleženci spoznali z različnimi kadrovskimi vlogami in nalogami ter se naučili, kako kadrovska služba sodeluje z drugimi oddelki. V drugem tednu so obravnavali aktualne izzive pri zaposlovanju in rekrutingu, v tretjem tednu pa načrtovanje razvoja zaposlenih in pomembnost e-učenja v podjetjih. Četrti teden je bil namenjen izzivom pri upravljanju uspešnosti zaposlenih. V petem tednu so spoznavali, kako kadrovniki upravljajo s hibridnim načinom dela in fleksibilnostjo. Zadnji teden pa so lahko spoznali še trenutno najbolj aktualne trende na trgu dela in izzive, ki se obetajo v prihodnje.  

Poleg gostujočih predavateljev iz drugih držav so študenti na mentorskih srečanjih prisluhnili tudi dvema mentoricama, ki sta poleg predavateljske vloge prevzeli še vlogo svetovanja udeležencem glede njihovih študij primera. Mentorska srečanja je pomagala izpeljati koordinatorka Eva Zečevič, asistentka v marketingu pri Manpower Slovenija.  

V prvih treh tednih so se študenti družili s Tamaro Gornjak, ki opravlja vlogo HR Manager-ja v uspešnem koroškem podjetju WINOA Abrasiv Muta, tokrat pa je udeležencem predala svoje izkušnje glede kadrovskih vlog ter izzivov pri zaposlovanju in razvoju zaposlenih.

 

 

V drugi polovici programa je mentorsko mesto zasedla Danijela Marjanović, kadrovska strokovnjakinja z izkušnjami s področja vodenja, team-buildinga ter operativnih in strateških HR procesov. Naslovila je izzive pri upravljanju uspešnosti zaposlenih in hibridnemu načinu dela ter predstavila aktualne trende na HR področju.

 

 

Poleg oddaj individualnih nalog in drugih obveznosti, ki so bile del programa, so za zaključni izziv študenti predstavili študije primerov, na katerih so pod okriljem mentoric delali tekom celotnega programa HR Starter. 

 

 

Program je dosegel izjemne rezultate, predvsem zaradi odličnega sodelovanja vseh udeležencev. Skupaj so pokazali, kaj je mogoče doseči, ko se združijo vrhunski strokovnjaki z HR področja in mladi talenti, ki se šele podajajo na svojo karierno pot. Ta sinergija je bila ključnega pomena za uspeh programa. 

Za ohranjanje stikov z alumni programa in krepitev HR znanj in izkušenj Manpower Slovenija organizira tudi izobraževalne dogodke in hitre karierne zmenke, s čimer bivšim udeležencem omogočimo še bolj osebno srečanje s strokovnjaki na kadrovskem področju.

 

Druge Novice

SATR H2 2024, Trendi gibanja plač in zaposlovanja

Slovenski delodajalci za drugo polovico 2024 optimistični glede zaposlovanja, a previdni pri zvišanju plač

Raziskava SATR za drugo polovico leta 2024 razkriva, da imajo slovenski delodajalci, v primerjavi z enakim obdobjem prejšnjega leta, manj…
HR Starter 2024

HR Starter 2024 je uspešno zaključila še ena generacija študentov - česa vse so se naučili?

Pri Manpower Slovenija smo v obdobju od marca do maja že četrto leto zapored uspešno zaključili sodelovanje pri organizaciji programa HR Starter, ki…
HR Starter 2024

HR Starter je spet tukaj - Postani del nove generacije nadobudnih HR-ovcev!

Na Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že četrto leto zapored organiziramo program HR Starter, ki je namenjen študentom…