Ksenja Osolnik - Zakaj boste s pomočjo kadrovske agencije hitreje in enostavneje prišli do nove karierne priložnosti?

Zakaj boste s pomočjo kadrovske agencije hitreje in enostavneje prišli do nove karierne priložnosti?

Back

Iskanje nove zaposlitve večinoma velja za dolgotrajen proces, poln nejasnosti in negotovosti, zato se nam ponavadi med samim postopkom odpirajo številna vprašanja, npr. o samih podjetjih in njihovem ugledu, zaposlitvenih pogojih, plačnih razponih in njihovi kulturi, možnostih napredovanja ter razmerju med delom in prostim časom, na katera seveda nimamo odgovorov. Morda se nam je celo zgodilo, da smo že poslali veliko prošenj, vendar nismo prejeli nobenega pozitivnega odgovora. Če je od našega zadnjega iskanja zaposlitvene priložnosti že dolgo, bi verjetno potrebovali usmeritve glede prijave, življenjepisa in/ali spremnega pisma, ki veljajo danes. Oba navedena dejavnika lahko vplivata, da postane postopek iskanja zaposlitve zamuden in dolgo ne obrodi sadov. V nadaljevanju navajamo nekaj razlogov, zakaj nam lahko kadrovska agencija pomaga doseči naše karierne cilje in najti zaposlitev, ki si jo želimo že dlje časa.

Dobro poznavanje trga in podjetij

Kadrovske agencije imamo dostop do širokega nabora delodajalcev v različnih panogah, ki iščejo nove zaposlene in včasih ti še nimajo niti objavljenih oglasov za delovna mesta, ki jih potrebujejo ali jih bodo potrebovali v prihodnosti. S svojo mrežo delodajalcev imamo kadrovske agencije poglobljen vpogled na trg dela ter v klimo, kulturo in odnose v podjetjih, kakor tudi plačne razpone, bonuse in ugled delodajalcev pri kandidatih ter tudi splošne zaposlitvene pogoje, ki jih ponujajo. Vse te informacije nam omogočijo, da vam lahko hitreje in veliko bolj enostavno najdemo ustrezno zaposlitev, kot bi jo sicer našli sami.

Več kariernih priložnosti z enim razgovorom

Če se vam zdi pošiljanje življenjepisov in spremnih pisem ter sodelovanje na razgovorih z delodajalci zamudno, potem vam sodelovanje z nami vsekakor olajša postopek iskanja zaposlitve. Kadrovske agencije imamo namreč dostop do širšega nabora zaposlitvenih priložnosti, tudi tistih, ki jih podjetja ne objavijo sama, kar pomeni, da vam lahko z enim samim razgovorom predstavimo več možnosti za zaposlitev naenkrat.

Kadrovska agencija kot povezovalni člen med delodajalcem in kandidatom

Pred organizacijo razgovora s podjetjem vedno preverimo ujemanje med vašimi pričakovanji in pričakovanji podjetja ter vas podrobno informiramo o vseh specifikah, ki se nanašajo na delovno mesto ter so pomembne za nadaljevanje postopka, vključujoč vaša plačna pričakovanja in pričakovanja glede delovnih nalog ter vseh ostalih specifik delovnega mesta.

Ker sodelujemo z več podjetji, lahko naši specialisti za kadre takoj prepoznajo, ali se boste ujeli s kulturo podjetja.

Globalne in »remote« oz. oddaljene priložnosti za delo

Manpower s pomočjo globalnih navez in povezav iskalcem zaposlitve omogoča tudi »remote« zaposlitve oz. dela od doma na daljavo v regiji, EU in čez lužo. Pri tem se osredotočamo predvsem na IT trg, saj je ta močno povezan z mednarodnim okoljem. V ta namen skupaj ustvarjamo in ažurno dopolnjujemo našo IT remote bazo kandidatov za redno ali pogodbeno sodelovanje izven meja Slovenije ter vam tako nudimo priložnost dela in razširitve znanja na tujem trgu dela.

Predstavite se v najboljši luči

Kadrovske agencije vam pomagamo, da se delodajalcem predstavite v najboljši luči; svetujemo vam, kako izboljšati življenjepis in spremno pismo ter vas z nasveti in dodatnimi informacijami pripravimo na razgovor. Med ali po zaključku zaposlitvenega procesa vam prav tako nudimo povratne informacije o tem, kako ste se odrezali in kaj lahko v prihodnosti še izboljšate.

Zaposlitev na podjetju ali preko agencije – razlike ne boste opazili!

Večina kandidatov se po procesu iskanja in selekcije zaposli direktno na podjetju, storitev pa je za vse kandidate brezplačna. Vse pravice so vezane na aktualno zakonodajo, kamor je vključeno, da morajo biti plača ter vsi prispevki in davki plačani do roka, delavec lahko izkoristi dopust, ima plačane nadure ipd. Prav tako imate, ne glede na to, ali ste zaposleni preko naše agencije ali direktno na podjetju, popolnoma enake ugodnosti kot drugi na istem delovnem mestu.

Ne ponuja vsaka agencija enako kvalitetnih storitev

Veliko kandidatov se zaradi ene slabe izkušnje odloči vreči puško v koruzo in z agencijami ne želi več sodelovati, vendar pa se širina in predvsem kvaliteta ponujenih storitev lahko med različnimi agencijami precej razlikuje. Pred sodelovanjem preverite reference agencij za zaposlovanje, kako dolgo so že prisotni na trgu, kakšne so njihove izkušnje, kakšno širino storitev vam lahko ponudijo in kakšno je zadovoljstvo z njihovimi storitvami.  

Specialistke za kadre, specializirane za specifične profile

Dvomite v znanje naših strokovnjakov za kadrovanje, saj niso neposredno vpeti v vašo panogo? Naše specialistke za kadre so strokovno podkovane na področju procesov zaposlovanja in specializirane tudi za področje iskanja različnih profilov; tako imamo na agenciji Manpower več oddelkov: Executive, IT, Proffesional ter oddelek specializiran za zaposlovanje v skladišču ali proizvodnji.

Etičnost in zaupnost

Morda si želite najti novo zaposlitev, vendar ste v skrbeh, da bo trenutni delodajalec izvedel za vaše iskanje drugih priložnosti? Kadrovske agencije vedno ravnamo z najvišjo stopnjo diskretnosti do kandidatov, ki so trenutno zaposleni v drugih podjetjih. Če bi vaše iskanje zaposlitve postalo znano vašemu sedanjemu delodajalcu, bi lahko slednje morda vplivalo na vaš položaj v trenutnem podjetju negativno. ManpowerGroup sledi najvišjim standardom in protokolom za varovanje podatkov kandidatov ter svojo diskretnost in etičnost dokazuje z  nazivom enega “najbolj etičnih podjetij na svetu,” saj smo bili že 13. leto zapored počaščeni s certifikatom, ki ga podeljuje Inštitut Ethisphere.

Kadrovska agencija - dolgoročni partner na vaši karierni poti

Ste z našo pomočjo prišli do zaposlitve pri dotičnemu podjetju, vendar pa ste po nekaj letih ostali brez zaposlitve? Na podjetju Manpower si želimo biti na vaši karierni poti dolgoročen partner. Našim specialistkam za kadre je vedno v interesu, da ste z zaposlitvijo zadovoljni in se lahko vedno obrnete na nas, četudi pri našem naročniku ostanete brez zaposlitve ali ugotovite, da vam trenutna zaposlitev ne ustreza.

Kadrovska agencija vam lahko pomaga in olajša iskanje nove kariere ali zaposlitve, saj imamo  dostop do široke mreže podjetij in vam tako lahko ponudimo več kariernih priložnosti z enim razgovorom. Zaradi globalnih navez in povezav, vam lahko poleg zaposlitve na lokaciji ponudimo »remote« oz. oddaljeno zaposlitev preko podjetja v Sloveniji ali tujini. Tako kot pri vseh podjetjih, se kakovost ponujenih storitev lahko med agencijami zelo razlikuje, zato je, preden se odločite za sodelovanje s podjetjem ali kadrovsko agencijo, priporočljivo preveriti njihova priporočila in ugled.

Ksenja Osolnik, Head of Marketing

Druge Objave

Gaja Žilavec

Nasveti za iskanje prve zaposlitve

Vstop na trg dela in iskanje prve redne zaposlitve večini mladih predstavlja vrelec stresa. Pred tem nam izobraževalni sistem zagotavlja občutek…
Rok Oblak

Bodimo človeški v kadrovanju: Nismo le rekruterji, temveč zastopniki kandidatov

Čas, ko so ljudje zvesto služili istemu delodajalcu skozi celotno kariero, se spreminja. Čedalje več kandidatov pogosteje menja zaposlitev, ne nujno…
Tia Mavrič

Kako lahko podjetja privabijo mlade talente?

Podjetja se dandanes soočajo z marsikatero težavo zaradi razlik med mladimi in obstoječimi zaposlenimi – mladi imamo drugačne navade, vrednote, želje…